Op een geslaagde stage van Zeno en Greet | Tactics Skip to main content
nl
en

Op een geslaagde stage van Zeno en Greet

We spoelen enkele jaren terug: 2020. Terwijl iedereen tussen z’n vier veilige muren opgesloten zat, begonnen velen na te denken ... Wat willen we nu? Zeno Driesen en Greet Verduyn voelden dat het anders kon en moest. Ze namen een drastische beslissing: ze gooiden de handdoek respectievelijk als barman en diëtiste in de ring. In 2022 zetten ze met de opleiding junior web developer bij BeCode hun eerste stappen in de IT-wereld. Tactics verwelkomde ze - als stagiairs - later dat jaar met open armen.  

De eerste stappen in een volledig nieuwe, professionele realiteit. Of toch niet.

Met een diploma grafische en digitale media in z’n broekzak is het niet helemaal een verrassing dat Zeno uiteindelijk in de wereld van Web Development belandde. “Ik kon altijd goed overweg met een computer en ik vind het een uitdaging om inventieve oplossingen te bedenken voor problemen die oppoppen”, vertelt Zeno.  

 

Voor Greet daarentegen was het geen 180 maar 360 graden ommezwaai: ze ontdekte met de hulp van een loopbaancoach dat zowel projectmatig werken als de IT-sector haar boeien.

 

Greet en Zeno hebben zich tijdens hun stage beziggehouden met front-end development van enkele websites & apps.

“Zeno en ik hebben tijdens onze stage vooral met React Native gewerkt. We bouwden heel wat functionele componenten en nu is het tijd om die samen te brengen in de app die we aan het maken zijn voor kinderdagverblijven”, zegt Greet trots. “Maar ook werken volgens de agile-principes was super leerrijk.”

Heel wat dus, maar op tijd en stond laten ze bij Tactics ook stoom af.

 

Vrijdag is het met pizza’s en drankjes feestdag bij Tactics. “Het is dan altijd gezellig én je leert iedereen toch echt beter kennen”, glimlacht Zeno. 

 

Toch is de Christmas dinner party zowel voor Greet als Zeno één van de hoogtepunten van hun stage. Het was gewoon een heel geslaagde avond waarop Zeno bovendien naar huis ging met een van de hoofdprijzen van de tombola: van stagiairengeluk gesproken!

 

“Ik heb enorm veel bijgeleerd. De collega’s weten op technish vlak echt waarover ze spreken. Het zijn stuk voor stuk echte pro’s die zichzelf blijven uitdagen. ’t Was dus top, amai”, ratelt Zeno enthousiast.

 

“Iedereen helpt je ook als je iets niet weet. Ze doen echt hun best, zodat je je als stagiair op je gemakt voelt en verder kan met je project”, valt Greet bij.

 

“Ik heb enorm veel bijgeleerd. De collega’s weten op technish vlak echt waarover ze spreken. Het zijn stuk voor stuk echte pro’s die zichzelf blijven uitdagen. ”

Zeno Driesen - Tactics

Op naar de toekomst.

Greet is helemaal overtuigd van het feit dat ze wil werken binnen de IT-sector, maar heeft nog geen concreet plan. “Dat nieuw avontuur komt, daar ben ik zeker van!”

Zeno daarentegen kan een stiekeme glimlach niet onderdrukken. Hij heeft een jobaanbieding van Tactics gekregen. “Natuurlijk heb ik volmondig ja gezegd, want ik hoop deze leuke stage te kunnen omzetten in een nog fijnere carrière. Ik ga alvast bllijven bijleren, zodat we samen binnen het IT-landschap dé referentie in België worden.”