De accountingapp van ClearFacts | Tactics Skip to main content
nl
en

De accountingapp van ClearFacts

ClearFacts biedt accountants en hun kmo-klanten een gebruiksvriendelijke tool om hun communicatie te stroomlijnen, binnenkomende en uitgaande documenten te digitaliseren, transacties te registreren en realtime te rapporteren. Met meer dan 250 klanten, waaronder enkele van de grootste accountantskantoren in België, mag ClearFacts zich trots marktleider noemen. Tactics is op zijn beurt de trotse ontwikkelaar van de webtechnologie achter deze toepassing, die ondertussen door meer dan 35.000 bedrijven gebruikt wordt. We werkten daarbij nauw samen met de developers van ClearFacts, die de boekhoudkundige software in het backendsysteem voor hun rekening namen.

Teamwork makes the dream work

Het verhaal van ClearFacts en Tactics begon meer dan zeven jaar geleden, toen ClearFacts ons inschakelde om een gloednieuw platform te ontwikkelen. Door onze ervaring in webtechnologie was Tactics een logische keuze, maar ook de input en kennis van het ClearFacts-team waren van onschatbare waarde voor het project, zowel bij de functionele analyse als tijdens de sprints.

De experts van Tactics gingen hiervoor aan de slag bij ClearFacts zelf. Dat beide partijen zich in dezelfde fysieke ruimtebevonden was erg bevorderlijk voor de samenwerking, merkte Gert Vrebos, een van de medeoprichters van ClearFacts: "We hebben een uitstekende band opgebouwd met de collega's van Tactics. Onze mensen wisselden hun analyses en ideeën uit met de experts van Tactics, waardoor we het al snel eens waren over de vereiste functionaliteiten en efficiënt te werk konden gaan. We konden elkaar ook als klankbord gebruiken wanneer er wijzigingen nodig waren aan het platform."

Tot vandaag werkt één van de Tactics-developers nog altijd voltijds bij ClearFacts om het boekhoudplatform voortdurend te verbeteren.

“We hebben een uitstekende band opgebouwd met de collega's van Tactics. ”

Gert Vrebos - medeoprichter ClearFacts

Het platform verbeteren en uitbreiden

ClearFacts werd in 2018 overgenomen door Isabel Group, maar bleef een onafhankelijke entiteit. De overname gaf de groei van het bedrijf een enorme boost: ClearFacts haalde nieuwe klanten binnen en voegde de ene na de andere functionaliteit toe aan het platform. Afgelopen voorjaar hebben Tactics en ClearFacts hard gewerkt aan een module die de aangifte van de personenbelasting vereenvoudigt. Daarnaast zit er een nieuwe goedkeuringsflow voor documenten aan te komen, met onder andere geautomatiseerde betalingen. Het is dus geen verrassing dat het ClearFacts-platform met voorsprong het meest geavanceerde in de sector is.

Gert Vrebos: "We hebben ons marktleiderschap niet alleen te danken aan de enorme zorg en aandacht die we besteden aan dienstverlening, maar ook, en misschien wel vooral, aan het feit dat niemand zo ver gaat in het automatiseren van boekhoudkundige taken als wij. Ons platform scant binnenkomende facturen in verschillende formaten en via verschillende bronnen, en leidt daaruit de belangrijkste gegevens af, zoals het factuurbedrag, de factuurdatum en de tegenpartij. Vervolgens wordt de beste boekingsmethode bepaald op basis van onze informatie over het bedrijf en zijn geschiedenis. Geen enkele van onze concurrenten heeft een platform dat kan tippen aan dat van ons."

“Het gebeurt niet vaak dat je zo lang met een bedrijf blijft samenwerken. ”

Gert Vrebos - medeoprichter ClearFacts

Partnerschap in zijn puurste vorm

Wat Gert het meest apprecieert aan de samenwerking met Tactics? Het was meteen duidelijk dat Tactics niet zomaar enkele freelancedevelopers uitleent, maar dat het hele team als één man achter ClearFacts staat. Gert: "Hoewel ze zich volledig toelegden op het bouwen van ons platform, bleven de Tactics-experts in nauw contact met hun eigen bedrijf: ze konden wanneer nodig terugvallen op collega's voor advies en kregen vaak de kans om zich bij te scholen. Op die manier konden ze hun kennis snel uitbreiden en een versnelling hoger te schakelen wanneer dat nodig was."

Bovendien vindt Gert het geweldig dat Tactics niet denkt in opdrachten, maar in partnerschappen. "Het gebeurt niet vaak dat je zo lang met een bedrijf blijft samenwerken", zegt hij. "De kennis die je op die manier uitwisselt – in vergelijking met consultants die minstens elke twee jaar worden vervangen – is van onschatbare waarde." Een ander mooi voordeel van zo'n nauwe samenwerking is dat de medewerkers van Tactics bij ClearFacts niet als buitenstaanders beschouwd worden en altijd welkom zijn op teambuildings en afterworkdrinks. "Onze relatie met Tactics is buitengewoon waardevol", besluit Gert.