Een toekomstige softwareontwikkelaar in actie: Alexander's stageverhaal | Tactics Skip to main content
nl
en

Een toekomstige softwareontwikkelaar in actie: Alexander's stageverhaal

Tijdens z’n middelbare schoolcarrière vertoefde Alexander liever achter z’n gameconsole dan achter de schoolbanken. Sterker nog, hij droomt er nu zelfs nog van om ooit aan een game mee te werken. Na wat omzwervingen ging hij voor z’n passie: hij startte bij AP een graduaatopleiding IT. En de stage bij Tactics is misschien wel de eerste stap richting de droom om een videogame te bouwen.

Je stage starten met een kick-off. Tof!

Alexander is er dadelijk ingesmeten en maakt vanaf het prille begin deel uit van het team dat werkt aan een nieuw project. “Ik heb voor dit project aan verschillende features gewerkt met enkele collega’s en als full-stack developer had ik het geluk dat ik zowel heb kunnen meehelpen aan de back- als de front-end

Eerst heb ik aan een specifieke module mogen werken. De app moest in staat zijn om die entiteiten te registreren, opvragen en aanpassen. Als laatste sleutelde ik aan de front-end voor zowel eindgebruikers als medewerkers.

 

Alexander en z’n Tactics collega’s schreven de back-end in C#. Die is opgebouwd uit api’s die nieuwe data wegschrijven en ophalen uit de databank, zodat die in de front-end verschijnt die ze maakten in React.

 

“Mark, de projectleider, was mijn programmeervertaler”, grapt Alexander “als ik het even niet meer wist, stond hij klaar om me te helpen.” “Ik keek persoonlijk altijd uit naar de middagpauze. We eten hier samen en Joris en Benjamin weten iedereen aan het lachen te brengen. Je voelt hier de huiselijke sfeer en dat vind ik leuk. Maar het zijn toch de-Friday-drinks en pizza-Friday die ze hier regelmatig met de collega’s doen, die echt zalig waren”, glundert Alexander.        

“Ik heb bij Tactics veel geleerd, maar de Friday-drinks en pizza-Friday maakten het af. ”

Alexander - Tactics

Op naar de volgende stap

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Alexander na een succesvolle stage ons team officieel zal vervoegen. Zijn stageperiode was gevuld met waardevolle ervaringen, waarin hij heeft laten zien dat hij niet alleen over uitstekende technische vaardigheden beschikt, maar ook over een sterke werkethiek en een passie voor innovatie.

Alexander heeft zich snel aangepast aan onze bedrijfscultuur en heeft keer op keer bewezen een betrouwbare en waardevolle teamspeler te zijn. We zijn ervan overtuigd dat hij een positieve impact zal hebben op onze voortdurende groei en succes. We heten Alexander van harte welkom in ons team en kijken uit naar een voortzetting van onze samenwerking.